تعریف سوله

سوله یکی از انواع مختلف سازه های فلزی می باشد و عمدتا دارای سقف شیبدار یا قوسی هستند سوله ها بیشتر در موارد صنعتی با توجه به نوع کاربرد و ابعاد دهنه مورد استفاده قرار می گیرد.

ساخت سوله و ساخت سازه فلزی بدلیل اینکه در کارخانه سوله سازی و سازه فلزی ساخته می شود و بصورت پیش ساخته نصب می گردد لذا سرعت ساخت را بالا برده به همین دلیل مورد توجه خاص تولید کنندگان و سازندگان و کارخانه داران در صنایع مختلف قرار گرفته است.

سوله توسط مهندس طراح، طراحی می شود و سپس در کارخانه سوله سازی و اسکلت فلزی ساخته و سند بلاست و رنگ آمیزی می شود و پس از حمل به محل مورد نظر به کمک جرثقیل نصب می گردد.
در ساخت سوله از ورق فولادی استفاده می شود، ورق فولادی بصورت تیر ورق ساخته می شود و در صورت تمایل کارفرما سندبلاست و سپس رنگ آمیزی می گردد.

کلمه سوله به انگیسی

سوله به انگیسی با معنای سازه های فلزی با سقف شیب دار niches ، construction ، industrial shed گفته می شود.

سوله در زبان فارسی به کلیه کلیه سازه های شیبدار دو طرف شیب، یکطرف شیب، هلالی یا قوسی، سالن های ورزشی، سالن های انباری، سالن کارخانجات صنعتی، سالن پارکینگ و گاراژ ها و سالن دامداری ها گفته می شود در صورتیکه در زبان انگلیسی هر کدام اصطلاحی جداگانه دارند .

کلمه سوله sole اولین بار در ایران برای ساخت کارخانجات با اسکلت فلزی و سقف شیبدار از یک شرکت خارجی به نام sole گرفته شده است .

سوله

سوله

ویژگی‌های اصلی سوله:

  • دهانه بزرگ سوله : یکی از ویژگی‌های مهم سوله‌ها دهانه‌های بزرگ آنهاست که امکان استفاده از فضای داخلی بدون نیاز به ستون‌های میانی را فراهم می‌کند.
  • سازه فلزی : سوله‌ها به‌طور عمده از فلز ساخته می‌شوند که به آنها مقاومت بالا و طول عمر زیاد می‌دهد.
  • تنوع در طراحی و سوله ها : سوله‌ها می‌توانند به اشکال مختلف و با طراحی‌های متنوع بر اساس نیاز مشتری ساخته شوند.
  • قابلیت نصب سریع: به دلیل پیش‌ساخته بودن اجزای سوله، نصب و راه‌اندازی آنها نسبت به ساختمان‌های سنتی بسیار سریع‌تر انجام می‌شود.
  • این سازه‌ها به‌طور معمول با توجه به نیازهای خاص هر پروژه طراحی و ساخته می‌شوند و می‌توانند شامل تجهیزات و امکانات مختلفی نظیر درب‌های بزرگ، سیستم‌های تهویه، و عایق‌های حرارتی باشند.

کاربرد سوله:

سوله ها عموما برای انجام کارهای صنعتی ساخته می شوند. اما امروزه جهت کاربردهای متنوعی مورد استفاده قرار می گیرند، این سازه های فولادی بیشتر برای ایجاد کارخانه، کارگاه صنعتی، انبار، مرغداری، گاوداری، گلخانه، هایپرمارکت، تعمیرگاه، سالن همایش و تالار، آشیانه هواپیما، پارکینگ خودرو و… مورد استفاده قرار می گیرند.

نصب سوله:

اکثر سوله ها بوسیله پیچ و مهره و در مواردی نیز از طریق جوشکاری انجام می شود. ولی بدلیل اینکه قطعات سوله در کارخانه ساخته می شود نوع نصب آن بصورت اتصالات فلنجی است و از لحاظ زمانی و هزینه ای بسیار باعث صرفه جویی می شود.

مزایای سوله:

۱-سرعت ساخت و نصب بالا.

۲-قابلیت جابجایی (در هر زمان می توان از تمامی اجزای سوله در مکانی دیگر استفاده کرد).

۳-استحکام بالای سوله در مقابل عوامل طبیعی مانند زلزله، باد، سیل در مقابل سازه های بتنی.

 

همچنین بخوانید :

سوله HSS

نحوه ساخت و نصب سوله فلزی صنعتی

مراحل ساخت سوله پیش ساخته